Helwegen & Peters

Running Therapie

U bevindt zich hier: home > onze behandelmethoden > running therapie

De hedendaagse maatschappij draait meer dan ooit om het nastreven van een ideaalbeeld op alle fronten. Het is een welvaartsmaatschappij waarbij we het allemaal “goed” (willen) hebben. Een jaar niet op vakantie gaan of geen eigen auto hebben is ondenkbaar en wat zouden we doen zonder onze smartphone of tablet.

Iedereen “moet” presteren, zowel op het werk als thuis om een bepaalde levensstandaard te handhaven om nog maar te zwijgen van de sociale druk(social media). We zijn m.i. als het ware een slaaf van onze eigen welvaart.

Een groot gevaar schuilt in stress! Vaak houden mensen de boog te lang gespannen waardoor ze in een vicieuze cirkel terecht komen. Mentaal kan men het niet meer volhouden, er is geen tijd om te bewegen, de algemene conditie verzwakt met mogelijke pijnklachten als gevolg, waardoor men nog minder gaat bewegen. Deze combinatie van verminderde mentale en fysieke belastbaarheid leidt tot uitgesproken problematiek in functioneren. Denk bijvoorbeeld aan mensen met chronische pijnklachten en/of vermoeidheid, al dan niet mbt burn-outklachten.

Het gezegde “een gezonde geest in een gezond lichaam” staat centraal bij running therapie.

Dit begrip verklapt al dat het eerder gaat om een soort therapie zonder enige mate van prestatiedruk. De doelgroep is erg breed, gaande van psychische problematiek tot personen die eenvoudigweg niet de motivatie vinden zelfstandig iets te ondernemen en even dat zetje in de rug nodig hebben. Een doel is om binnen een 10-tal weken 20-30 minuten te kunnen hardlopen op een “individueel vastgelegd” niveau. Vanzelfsprekend betekent elke vooruitgang winst en is behalen van bovenstaand doel geen absolute must.

Hardlopen heeft zowel fysieke als mentale voordelen als het op gematigd niveau beoefend wordt. De algemene conditie zal verbeteren met toename van uithoudingsvermogen, verlaging van de hartfrequentie en bloeddruk, beïnvloeden van de bloedsuikerspiegel, verlaagd risico op hart- en vaatziekten en afname lichaamsgewicht.

Een relevant mentaal voordeel is dat er een stofje vrijkomt in de hersenen waar bij we ons prettig voelen(endorfines) en dat hardlopen een ideale uitlaatklep kan zijn om drukke werkdagen of andere problemen even te vergeten en energie bij te tanken.

Verder levert hardlopen weinig praktische problemen. Je kunt het vanuit thuis doen, op elk moment van de dag en hebt weinig materiaal nodig.

Hardlopen kun je best samenvatten als: “Inspanning voor ontspanning!!!”

Vergoeding

Running Therapie valt onder de basis ofwel aanvullende verzekering voor de reguliere fysiotherapiebehandeling.

Bekijk hier het overzicht voor vergoedingen vanuit uw zorgverzekering

Ga terug naar 'Onze behandelmethoden'

Meer info

Bekijk onze video

Video Helwegen & Peters

Onze klantenbeoordeling

× Home Nieuws Over ons Wat is uw klacht Onze behandelmethoden Medisch trainingscentrum Samenwerking Preventie Ons team Afspraak maken Contact