Helwegen & Peters

Fysiotherapie gericht op handklachten

U bevindt zich hier: home > onze behandelmethoden > fysiotherapie gericht op handklachten

Binnen onze praktijk zijn wij in staat om handklachten te onderzoek, beoordelen, analyseren en te behandelen. Aan de hand van een screening kan de fysiotherapeut beoordelen of de patiënt doorgestuurd moet worden naar het handencentrum of behandeld kan worden middels fysiotherapie specifiek voor handklachten.

Felice Rubberg heeft de basismodules handtherapie gevolgd aan de opleiding ‘The hand Academy’ in Rotterdam.

Tijdens deze opleiding worden de volgende punten besproken:

  • Anatomie, kinesiologie en fysiologie van hand en pols
  • Wondgenezing
  • Littekenbehandeling
  • Basis functie-onderzoek van de hand en pols
  • Klinimetrie binnen de handtherapie
  • Klinisch redeneren binnen de handtherapie
  • Behandelingen binnen de handtherapie

De hand is naast een kwetsbaar lichaamsdeel ook een zeer belangrijk lichaamsdeel. De botten, banden, spieren en pezen werken nauw met elkaar samen. Een klein letsel kan daardoor al een groot probleem vormen voor uw dagelijks leven.
Traumatische aandoeningen, bijvoorbeeld na een ongeluk, aan vingers zoals breuken of peesletsels komen ook veel voor. Naast een traumatische ervaring kunt u ook geopereerd zijn aan de hand of pols vanwege slijtage klachten. Vaak ervaren mensen na de operatie een bewegingsbeperkingen in de hand/pols, mogelijk door vocht of immobilisatie na gips. Naast het geven van advies over de belasting en het bewegen van uw hand, zal de fysiotherapeut met u oefenen om de beweeglijkheid in de gewrichten en pezen te verbeteren.

Er zal aandacht besteed worden aan het opbouwen van kracht, stabiliteit en coördinatie. Er wordt ook gebruik gemaakt van massagetherapie. Dit wordt met name gebruikt als vorm van mobilisatie van littekens en van dieper gelegen structuren die door operatie, verwondingen of aandoeningen zijn gaan vastzitten.

Reumatische aandoeningen en artrose kunnen het gebruik van de hand ook flink beperken. Uw fysiotherapeut kan u dan helpen een goede balans te vinden tussen belasting en belastbaarheid waardoor het dagelijks functioneren gemakkelijker gaat. De fysiotherapeut beoordeeld de klachten en bespreekt samen met u een behandelplan. Er wordt gekeken of de behandeling gecombineerd moet worden met eventueel ergotherapie.

Vergoeding

Handtherapie valt onder de basis ofwel aanvullende verzekering voor de reguliere fysiotherapiebehandeling.

Bekijk hier het overzicht voor vergoedingen vanuit uw zorgverzekering

Ga terug naar 'Onze behandelmethoden'

Meer info

Bekijk onze video

Video Helwegen & Peters

Onze klantenbeoordeling

× Home Nieuws Over ons Wat is uw klacht Onze behandelmethoden Medisch trainingscentrum Samenwerking Preventie Ons team Afspraak maken Contact