Helwegen & Peters

Beweegprogramma’s

U bevindt zich hier: home > onze behandelmethoden > beweegprogramma’s

In Nederland heeft 20 tot 25% van de bevolking een chronische aandoening. Dit percentage zal naar verwachting de komende jaren toenemen. Daarom zijn veranderingen in het zorgsysteem noodzakelijk, waarbij de preventie van chronische aandoeningen een belangrijk thema is. Bij de preventie van chronische aandoeningen speelt voldoende bewegen een belangrijke rol. Voldoende bewegen is niet alleen gunstig ter preventie van chronische aandoeningen (primaire preventie), maar ook ter bevordering van een gunstiger beloop van de chronische aandoening (secundaire preventie). Om voldoende bewegen bij mensen met een chronische aandoening te stimuleren, zijn de beweegprogramma’s ontwikkeld. Het doel van de beweegprogramma’s is om bij mensen met een chronische aandoening een actieve leefstijl en verhoging van de fitheid te bereiken door middel van meer bewegen. Hierbij wordt uitgegaan van de Nederlandse Norm Gezond Bewegen. Deze norm geeft het minimale beweegniveau aan dat nodig is om de gezondheid te onderhouden.

Beweegprogramma's Beweegprogramma's

De beweegprogramma’s die wij aanbieden zijn:

  • Beweegprogramma COPD
  • Beweegprogramma Hartfalen
  • Beweegprogramma artrose
  • Beweegprogramma Oncologie
  • Beweegprogramma Diabetes Mellitus type II
Beweegprogramma's Beweegprogramma's

Vergoeding

De vergoeding van de verschillende beweegprogramma’s verschilt per verzekering. Controleer daarom ook zelf goed wat uw mogelijkheden zijn bij uw verzekering. Wij kunnen u hierbij natuurlijk altijd helpen.

Bekijk hier het overzicht voor vergoedingen vanuit uw zorgverzekering

Ga terug naar 'Onze behandelmethoden'

Meer info

Bekijk onze video

Video Helwegen & Peters

Onze klantenbeoordeling

× Home Nieuws Over ons Wat is uw klacht Onze behandelmethoden Medisch trainingscentrum Samenwerking Preventie Ons team Afspraak maken Contact