Helwegen & Peters

Begeleiding in revalidatie na coronabesmetting

U bevindt zich hier: home > begeleiding in revalidatie na coronabesmetting

De samenwerkende zorgverleners binnen Helwegen & Peters hebben in korte tijd de nodige (wetenschappelijke) kennis vergaard om mensen na een doorgemaakte Corona-besmetting met eventuele ziekenhuis- en zelfs IC-opname te kunnen begeleiden in hun revalidatie zowel in de 1e als 2e lijn zorg in samenwerking met RAP revalidatie. De kennis met betrekking tot COVID-19 is up-to-date en de zorgverleners zijn bekend met de gevolgen op lichamelijk en psychisch functioneren op de korte en lange termijn.

De periode van ziek zijn kan voor mensen met COVID-19 een grote impact hebben op de lichamelijke en psychische gesteldheid. Vooral een periode op de IC heeft hier grote invloed op; het verstoort de verhouding tussen belasting en belastbaarheid van de totale persoon. Ons behandelteam werkt daarom ook nauw samen zowel in de 1e als 2e lijn zorg met onze eigen revalidatiearts, Adelante en Ciiro enerzijds om zorg af te stemmen, anderzijds voor het delen en opbouwen van kennis. Er zijn vanuit dat oogpunt ook contacten met het REACHNETWERK (gespecialiseerd netwerk voor mensen na IC-opname).

Voor de revalidatie van COVID-19 patiënten bestaat ons multidisciplinair behandelteam uit:

  • Revalidatie arts: RAP revalidatie
  • Psycholoog: Praktijk Bosveld
  • Fysiotherapeuten: Helwegen & Peters
  • Ergotherapeut: Ine van der Schoor/Ergotherapie Midden-Limburg
  • Diëtist: Praktijk Dieet& Leef
  • Logopedie: Praktijk Logopedica

 

Meer info

Bekijk onze video

Video Helwegen & Peters

Onze klantenbeoordeling

× Home Nieuws Over ons Wat is uw klacht Onze behandelmethoden Medisch trainingscentrum Samenwerking Preventie Ons team Afspraak maken Contact